Peremajaan kulit di sekitar mata – baru dalam kosmetologi, salon perawatan dan kaedah buatan sendiri.

Ini kawasan yang terkena dampak negatif faktor di luar alam dan sering mencerminkan pelbagai gangguan fisiologi proses dalam badan, miskin peduli, kurang tidur dan lain-lain. Jadi bukan pembedahan peremajaan seluruh kawasan mata wanita cenderung untuk mula secepat mungkin. Dengan tujuan ini, ada banyak buatan sendiri dan kosmetik produk dalam bentuk pelbagai minyak sayur-sayuran dan vitamin, gel, dan krim, topeng dengan jus sayur-sayuran dan buah-buahan, urut. Bagaimanapun, semua ini adalah lebih sesuai untuk pencegahan awal penuaan kulit, tetapi mempunyai sedikit kesan dalam penampilan kedutan dan lipatan, rosacea.

kedutan

Bagaimana meremajakan kulit di sekitar mata

Pelbagai prosedur inovatif dalam salon kecantikan dan klinik, membenarkan anda untuk cepat dan hampir tanpa rasa sakit menghilangkan kecacatan kosmetik, untuk mengetatkan tisu sekitar mata, meningkatkan tekstur kulit, memberikan ketegangan, ketegangan dan warna asli. Apabila memilih kaedah meremajakan pakar keindahan membayar perhatian untuk masalah seperti:

 • tahap peningkatan nasolacrimal alur (dari sudut mata ke pipi) timbul akibat ptosis tisu kerana kehilangan mereka kekenyalan;
 • kering kulit permukaan dan kemerosotan warna;
 • bengkak, gryzenia beg atas dan bawah kelopak mata dan gelap di bawah mata, yang muncul kerana pengurangan darah mengalir melalui pembuluh darah;
 • dikurangkan kekenyalan dan penampilan kedutan di kawasan luar penjuru mata ("kaki");
 • kehadiran bintik-bintik dan rosacea fenomena di bawah mata.
kulit di sekitar mata

Bergantung pada tahap kulit perubahan di sekitar mata, pakar memilih teknik tertentu, mereka kombinasi atau pertukaran kombinasi. Berita baiknya, yang adalah sebuah pengenalan untuk kulit struktur khusus dibuat formulasi vitamin, mineral, farmakologi ubat jantung, antioksidan, asam amino, enzim. Mereka merangsang sel metabolisme, menormalkan peredaran darah dan kelenjar, memulihkan asli struktur tisu, meningkatkan nada saluran darah kecil, dengan itu mengurangkan fenomena rosacea. Biorevitalization, berita baiknya yang berbeza dari pengenalan produk yang mengandungi garis rambut asid sendirian atau dalam kombinasi dengan komponen lain yang digunakan dalam berita baiknya. Akibat kulit memperoleh kekuatan dan elastisitas, melicinkan kecil yang keriput. Kulit kimia menggunakan trichloroacetic dan laktat asid di konsentrasi rendah, yang mengurangkan tahap bintik-bintik, bengkak dan gelap di bawah mata dan mempunyai kesan meremajakan.

TCA 30%

Plasmolifting. Secara teknis prosedur adalah sama dengan berita baiknya, tetapi mengangkat dicapai dengan memperkenalkan ke kawasan mata sendiri plasma. Ini sangat berguna apabila pesakit alergi banyak ubat-ubatan farmaseutikal. RF-mengangkat dan Thermage — perkakasan teknik yang menggunakan gelombang elektromagnetik, yang dicapai dengan meningkatkan ketegangan tisu dan mengurangkan bengkak di infraorbital kawasan. Botulinum toxin terapi adalah salah satu yang paling popular kulit prosedur peremajaan sekitar mata, terima kasih untuk kelajuan dan tempoh tindakan yang efektif melicinkan kedutan wajah. Kontur, mewakili suntikan pembetulan kecacatan kosmetik dengan menggunakan subkutan atau suntikan urai gel berdasarkan garis rambut asid atau kolagen. Pengenalan pengisi, mengisi kecacatan permukaan kulit dan menguatkan kontur mata, mengurangkan kedutan di penjuru mata, melicinkan nasolacrimal kerut dan melicinkan.

Oksigen-terapi ozon, diterima di kosmetologi banyak disebarkan. Amat berkesan kaedah pentadbiran dalam kulit dan subcutaneous oksigen-ozon campuran dengan bantuan jarum khas. Darah penepuan oksigen meningkatkan vaskular nada, memperbaiki mikro dalam kulit dan biomekanik ciri-ciri, menyumbang untuk pembetulan kedutan di penjuru mata, penjajaran kulit bantuan, pengurangan bengkak dan penghapusan "lebam" di bawah mata. Photorejuvenation perkakasan teknik yang menggabungkan dua jenis kesan gelombang radio (RF) dan tenaga cahaya. Prosedur merangsang metabolik proses pengeluaran dalam tisu kolagen dan elastin, melancarkan peredaran. Ia dinyatakan dalam kehadiran kedutan, bintik-bintik dan peningkatan vaskular pola.

Mikro memasukkan jarum. Teknik ini terdiri mekanikal pembentukan beberapa mikroskopik saluran di kulit menggunakan roller kecil dengan microneedles, dipanggil dermaroller atau mesoroller.Menyebabkan kerosakan mikroskopik mempunyai kesan merangsang pada pengeluaran kolagen dan elastin. Di samping itu, lebih baik pengenalan melalui saluran-saluran ini penting kosmetik.Nada kulit memperbaiki, ia menjadi lebih kuat, dan elastik memperoleh warna biasa. Antara meremajakan kecantikan yang berhak popular laser pelapisan kulit sekitar mata, sehubungan dengan yang paling tinggi, dalam perbandingan dengan cara lain, anti-penuaan. Laser pelapisan adalah yang paling popular prosedur dalam estetika kosmetologi dan pembedahan plastik. Laser teknologi peremajaan adalah penyerapan tenaga cahaya radiasi di lingkungan tertentu permukaan lapisan kulit, ketebalan yang diukur oleh m, oleh pemanasan di super-masa cepat, diikuti oleh ablation (pembuangan). Ketika utama kain dan bersebelahan dengan mata kesan kawasan tidak subjek tinggi tekanan haba.

jenis usia

Laser pecahan pelapisan kulit sekitar mata

Yang paling berkesan rawatan laser adalah pecahan photothermolysis, yang pembuangan beberapa bahagian-bahagian yang mikroskopik kulit lama. Di seluruh kawasan yang rosak dan merangsang pertumbuhan dan pertumbuhan sel-sel baru. Hasilnya, renovasi bermula. Penyusunan semula kulit tisu berlaku pada kedalaman yang besar di reticular lapisan kulit, yang mendasari struktur untuk paling kedutan. Pada tapak bahagian-bahagian yang musnah ada kawasan kulit baru dengan semua sifat-sifat yang merupakan ciri muda tisu. Laser, haba dengan bertindak di tempat gelap, memusnahkan bukan sahaja kulitnya tetapi juga it — sel-sel yang mensintesis dan berkumpul pigmen.

6 berkesan salon perawatan untuk kulit umur penjagaan

Bahkan jika anda menggunakan krim mahal, serum dan topeng untuk kelopak mata, ia tidak menjamin itu selama 40 tahun di cover ini tidak kedutan dan bintik-bintik. Ketika kosmetik tidak efektif, yang lebih profesional pendekatan untuk menyelesaikan masalah — rawatan salon. Semuanya rumit dengan fakta bahwa kulit kelopak mata adalah sangat halus — tidak semua kosmetik manipulasi akan selamat untuk perlindungan. Hanya pakar akan mengesyorkan optimum kaedah mengangkat diberikan usia pesakit dan kekurangan kulit. Kita boleh membezakan beberapa berkesan perkakasan dan suntikan prosedur yang diterima untuk termasuk dalam penjagaan kulit abad.

perbandingan keputusan

Berita baiknya: suntikan di bawah kulit yang meremajakan "koktail"

Berita baiknya adalah suntikan prosedur yang melibatkan injeksi bawah kulit kelopak mata anti-penuaan "cocktail". Komposisi mereka dipilih secara individu dengan mengambil kira ada masalah dengan penutup. Itu berita baiknya sesi boleh ditempah setelah 30 tahun. Seperti yang aktif bahan-bahan yang mempunyai kesan positif adalah:

 • Dengan garis rambut asid.
 • Atlit (magnesium, seng).
 • Vitamin (N group).
 • Elastin dan kolagen.

Kulit kelopak mata selepas suntikan yang menakjubkan, dan menjadi lebih kenyal, menghapuskan kedutan dan "beg" di bawah mata. Untuk kesan yang dikehendaki biasanya mengambil beberapa sesi berita baiknya. Salon ini agak menyakitkan. Beberapa waktu setelah itu suntikan mungkin ada memar dan bengkak di kelopak mata. Biorevitalization — suntikan salon prosedur yang melibatkan pengenalan ke kulit garis rambut asid. Kecantikan sarankan untuk resort untuk menggunakan ini "kecantikan tembakan" sekurang-kurangnya setelah 35 tahun. Garis rambut asid adalah bahan yang terkandung dalam sel-sel penutup. Ia menyumbang untuk penahanan tisu kelembapan dan mengekalkan sihat-cari kulit. Jumlah garis rambut asid dengan usia hanya dikurangkan — ini membawa untuk fakta bahawa kulit menjadi kering dan keriput, kehilangan kelenturan.

mengangkat rf

Biorevitalisation adalah bertujuan untuk pemulihan "inventori" dari garis rambut asid. Ia membantu untuk menghilangkan kedutan dan kekeringan penutup. G percaya bahawa prosedur ini lebih berkesan daripada berita baiknya — disuntik bahan ini lebih fokus dalam komposisi, dan itu nimor sesi yang boleh mengurangkan. Prosedur masa berlangsung maksimum 50 minit ia kurang menyakitkan, pakar keindahan meletakkan pada kulit pasien krim anestetik. Tanda pada penutup mark menjadi benar-benar tidak dapat dilihat dalam 2-4 hari. Untuk mencapai kesan yang diingini akan memerlukan 5-10 sesi, yang diadakan dengan selang masa tertentu. Biorevitalization memiliki satu kelemahan besar — kerana tertumpu komposisi suntikan setelah sesi ia tidak terkecuali reaksi alergi.

Melepaskan parit: kulit umur penjagaan dengan bantuan urut

Jika anda memiliki kekhawatiran tentang suntikan perawatan, maka penjagaan harus termasuk sesi melepaskan parit, meningkatkan peredaran darah dalam tisu. Ini adalah urutan khas kawasan mata, yang membantu menghilangkan bengkak dan "biru" di kelopak mata, kesesakan kelenjar di bawah kulit. Salon urut boleh manual atau hardware. Manual melepaskan parit dijalankan menggunakan kosmetik khas untuk pergerakan tuan tidak memberikan sensasi yang tidak menyenangkan dan sel-sel penutup menerima perlu nutrisi. Jika anda menguasai teknik pijat, ia boleh dilakukan di rumah. Dengan perkakasan melepaskan parit di kawasan mata terdedah kepada vakum atau microcurrents.

RF-mengangkat: perkakasan salon perawatan yang menghapuskan kedutan

RF-mengangkat juga dipanggil bukan pembedahan mata. Prosedur menunjukkan hasil yang sangat baik — penutup merapikan, ia menjadi elastik dan fit. Ia dipercayai bahawa RF-mengangkat adalah metode paling efektif meremajakan kecantikan. Prosedur ini sering digunakan untuk meremajakan kulit kelopak mata — ia tidak akan membahayakan halus penutup. Inti RF-mengangkat adalah kesan pada kulit frekuensi radio yang ditukarkan ke panaskan tenaga. "Panas", dalam lapisan kulit, yang membantu untuk mengaktifkan sintesis elastin dan di dalam sel-sel. Kesan yang akan terlihat hampir segera:

botulinum toxin terapi
 • menghilang jaringan kedutan, bengkak dan lingkaran di bawah mata;
 • menarik kelopak mata atas dan bawah.

Prosedur RF-mengangkat adalah hampir tidak menyakitkan, tidak membutuhkan pelatihan khusus, terdapat sekurang-kurangnya senarai kontra tidak semua salon perawatan yang berbeza begitu banyak manfaat. Untuk hasil yang diharapkan, biasanya memerlukan 3-4 sesi RF-mengangkat. Jarak antara rawatan adalah 2-3 minggu. Untuk memelihara kesan positif, adalah disarankan untuk terus memegang selama 1-2 sesi RF-mengangkat dalam setahun.

Mengelupas: aktif pembersihan cover

Banyak salon kecantikan menawarkan wanita prosedur kimia mengelupas. Mereka boleh digunakan untuk kawasan mata. Tapi memandangkan penutup yang sangat halus, pakar memungut membiarkan campuran komponen — biasanya, ini produk kosmetik berdasarkan ekstrak buah-buahan. Kulit kimia boleh ditunjukkan bahkan untuk pemilik kulit sensitif — tetapi hanya di tiada kontra! Prosedur ini bertujuan untuk kulit aktif pembersihan — membuang sel-sel kulit mati, yang meliputi merapikan, ia dilemparkan warna. Juga mengelupas sering digunakan sebagai langkah persediaan untuk permohonan anti-penuaan topeng dan serum.

Pengenalan di bawah kulit pengisi: - cepat pembuangan kedutan

kontur

Pengisi gel dengan garis rambut asid. Ia adalah disuntik di bawah kulit untuk menghapuskan kedutan, "biru" di bawah mata, air mata lubang. Berita baiknya adalah kami juga digunakan "koktel" garis rambut asid dalam komposisi. Tapi perbedaan antara sesi adalah pengisi lebih padat ubat-ubatan yang tidak hanya menyumbang untuk pengeluaran semula jadi kolagen dan elastin, tapi benar-benar mengisi kedutan dan semua lebam di kulit. Di salon perawatan digunakan kurang tebal gel daripada orang-orang perlu untuk menyelaraskan penutup di muka. Yang komponen untuk menggunakan, menasihati hanya pakar. Pakar mengesyorkan suntikan rawatan pengisi kulit tidak lebih awal dari dalam 40 tahun. Tapi di sini banyak bergantung kepada individu ciri-ciri pasien — wajib perundingan! Sesi pengisi disuntik ke kelopak mata oleh teknologi khas. Dadah diedarkan di seluruh kawasan periorbital. Perlu diperhatikan bahwa hasil yang positif kekal untuk tempoh 1,5-2 tahun. Sila ambil perhatian, beberapa waktu setelah pengenalan pengisi di bawah kulit kelopak mata mungkin bengkak. Bagaimanapun kesan ini adalah biasa untuk semua suntikan anti-penuaan — seperti masa berlalu dan menutup menyamakan kedudukan. Ada satu lagi ciri tersendiri pengisi berdasarkan garis rambut asid selepas pentadbiran aktif bahan yang sangat tipis kulit dalam cahaya mungkin tampak biru band. Kesan akan mengambil tempat hanya setelah selesai pembubaran gel setelah sekitar enam bulan.

Kesimpulan

Jadi tidak mendedahkan kulit serius prosedur pembedahan, untuk tidak memberikan pilihan untuk prosedur mahal, anda harus membayar perhatian untuk inovatif moden peralatan yang membolehkan kau untuk menjaga keremajaan dan kecantikan. Terdapat banyak bezoperatsionnaya dan perkakasan kaedah untuk mencari efektif dan efisien prosedur, yang memelihara kemudaan kulit selama satu bulan.