Asli kulit peremajaan

Penampilan rapi dan cahaya muda adalah penting bagi setiap wanita, tetapi dengan usia kulit mula kehilangan kelenturan disebabkan secara beransur-ansur dalam estrogen yang mempengaruhi pengurangan kolagen dan elastin. Kedutan menjadi lebih disebut dan kulit tampak lelah dan membosankan.

Topeng dari anti penuaan bahan-bahan

Salon kecantikan menawarkan pelbagai profesional rawatan untuk muka, tetapi tidak semua orang mampu apa-apa peremajaan asli dan cara-cara buatan sendiri pasti lebih aman dan lebih murah.

Gabungan yang berbeza prosedur dan pelbagai asli komponen membolehkan untuk mendapatkan hasil yang menakjubkan dan memperbaiki keadaan kulit.

Mengelupas

Asli anti-penuaan peduli memerlukan penggunaan tetap pengelupasan atau gosok, yang menyumbang untuk penghidratan, pembaharuan dan regenerasi sel-sel, memperbaiki pembentukan serat kolagen dan licin garis-garis dan kerutan. Prosedur yang boleh dilakukan 2-3 kali seminggu.

Rumah resep: garam, gula, oatmeal, kopi menggilas, kosmetik minyak dan asid buah-buahan. Sebagai contoh, campurkan dengan 2 sendok teh gula, 3 sendok teh krim, tambah ½ sudu pangkalan minyak. Urutan anda kulit basah selama 3 menit dan kemudian bilas dengan air panas.

Topeng dari anti penuaan bahan-bahan

Sebelum memakai topeng, pakar mengesyorkan untuk membuat kamar mandi, dan kemudian menggunakan gosok. Oleh itu, aktif bahan-bahan dari topeng adalah lebih baik dan lebih cepat menembusi tembok epidermis, dan hasilnya akan menjadi lebih kelihatan.

Madu adalah salah satu bahan utama yang meremajakan kulit. Ia menyediakan cukup penghidratan, menguatkan dan melembutkan epidermis. Campurkan 1 besar. madu dengan 1 sudu krim asam dan setengah sudu minyak jojoba atau alpukat. Tinggalkan campuran selama 30 min. Bilas dengan air panas.

Topeng untuk LCA

Jus Lemon membantu untuk meremajakan kulit dengan mengurangkan umur tempat dan lain-lain tanda-tanda penuaan. Ini vitamin C dalam lemon adalah antioksidan yang kuat yang membantu untuk melindungi epidermis dari kerusakan oleh radikal bebas. Di samping itu, sifat pemutihan itu membantu untuk memperbaiki wajah.

Anda boleh menggunakan jus pada kulit dan meninggalkan selama 25 menit, atau anda boleh membuat menegangkan topeng campuran 1 sudu kecil jus dengan putih telur dipukul dan tambah ½ sudu krim. Tunggu 15 minit, dan kemudian bilas dengan air dingin. Memohon sekali atau dua kali seminggu.

Sihir pisang telah anti-penuaan. Ia mengandungi jumlah yang tidak dapat dibayangkan jejak unsur-unsur, dan vitamin a, C, E, dan F Jika anda mahu untuk menyingkirkan kedutan dan bengkak, tetap topeng pisang digabungkan dengan madu, krim atau minyak.

Teh hijau. Banyak telah menunjukkan bahawa p dalam teh hijau mempromosikan pesat pembaharuan sel dan membantu untuk menetralisir radikal bebas yang menyebabkan awal penuaan dan melindungi epidermis dari sinar matahari.

Cara untuk menggunakan teh hijau untuk kulit asli peremajaan:

  • minum 3-4 cawan hari tanpa gula, tapi dengan tambahan lemon atau kapur.
  • minuman Secawan teh hijau dan biarkan ia sejuk, tambah beberapa titik orange minyak atau geranium. Spray di siang hari di muka atau mencuci muka anda pagi dan malam.

Kosmetik minyak

Kosmetik minyak

Pangkalan minyak dan yang penting adalah salah satu yang paling berkesan asli untuk kulit muda. Mereka digunakan dalam topeng, memampatkan dan urut. Rendam kain hangat minyak anggur atau almond. Meletakkan kain pada kulit anda dan biarkan ia sejuk.

Setiap malam melakukan urutan dengan kelapa minyak atau mentega Shea dan memohon ke bawah kawasan mata. Apa-apa yang mendasari dan pati (berdasarkan keperluan anda kulit) kau boleh tambah untuk anda hari atau malam krim. Tapi perlu diingat bahwa pati hanya boleh menambah 2-3 titik.

Ketulan ais

Pagi mengelap muka dengan ketulan ais yang dibuat dari jus atau pulau herba yang merangsang aliran darah dan metabolisme, melicinkan kedutan dan mengetatkan kontur wajah. Peduli untuk kulit keperluan dari dalam. Betul penting diet, kaya dengan antioksidan dan mencukupi penghidratan badan. Anda perlu minum setidaknya 5-6 gelas air sehari.