Laser muka peremajaan — pengaktifan asli regeneratif sumber kulit

Penuaan adalah semula jadi proses biologi yang mempengaruhi semua tisu tubuh manusia, termasuk komponen rupa lelaki. Sementara tisu muka lebih mudah untuk yang lain penuaan, seperti yang ia sentiasa di bawah pengaruh faktor-faktor lingkungan, masticatory, muka dan ucapan fungsi. Sejak muka adalah sejenis "kad panggilan" seseorang, soal pemeliharaan dan kembali kulit muda amat penting dan relevan. Antara banyak kaedah dan teknik yang digunakan hari ini untuk menyelesaikan masalah ini, perhatian khusus yang diberikan kepada laser peremajaan muka.

Laser peremajaan

Itu kaedah ini adalah pecahan sinar laser pada kulit. Laser aliran dibagi menjadi banyak halus sinar mempengaruhi mikroskopik kawasan kulit, terletak pada ketat ditakrifkan kedalaman, dan vaporizes mereka. Terletak di antara kawasan-kawasan ini utuh merangsang sel-sel aktif pengeluaran kolagen dan elastin – dua utama "bahan bangunan", yang dengan usia, kurang dan kurang dihasilkan dalam tubuh manusia. Selepas prosedur ini, memperbaiki warna kulit, diselaraskan kecil dan sederhana kedutan, dikeluarkan di bawah mata dan muka lif. Dalam kes ini tempoh pemulihan diminimumkan. Pecahan pelapisan laser boleh digunakan bukan hanya sebagai bebas kaedah tetapi juga untuk memperbaiki keputusan pembedahan plastik atau laser pelapisan kulit.

Laser digunakan untuk pecahan rawatan laser

Yang pertama di dunia paten untuk prinsip laser pecahan tindakan telah diperolehi pada tahun 2004 oleh Amerika syarikat. Kini, laser sistem diwakili oleh beberapa syarikat yang terlibat dalam teknologi laser.

Kontra untuk prosedur rawatan laser

Kontra mutlak untuk prosedur adalah:

 • Kehamilan, laktasi.
 • Tumpuan radang di daerah yang terkena.
 • Psoriasis dan dermatitis.
 • Tumpuan postherpetik jangkitan di daerah yang terkena.
 • Dilakukan kurang dari dua minggu sebelum prosedur kimia mengelupas kawasan yang dicadangkan rawatan.
 • Kanser.
 • Sistemik penyakit darah, sistem imun, tisu.
 • Kencing manis di decompensation pentas.
 • Bentuk yang teruk tekanan darah tinggi tekanan darah dan penyakit jantung.
 • Varises di kawasan tersebut prosedur.
 • Kecenderungan untuk bentuk keloid.
 • Kes-kes tiglio dalam keluarga.
Epidermis

Saudara kontra termasuk aktif insolation dalam tiga minggu terakhir sebelum prosedur, itu adalah, adanya segar terbakar sinar matahari dan dangkal dan sederhana kulit dilakukan di kawasan rawatan dalam waktu kurang dari tiga minggu sebelum prosedur.

Kelebihan kaedah pecahan rawatan laser

Terima kasih untuk titik pendedahan, kulit kerugiannya minimal, jadi itu semua jejak setelah rawatan mengambil tempat selama 3-4 hari.

Kaedah membolehkan untuk merawat besar kawasan kulit dalam satu rawatan, sementara mengekalkan dan aktiviziruyutsya regeneratif sumber kulit, yang menyediakan pesat pemulihan dan jangka panjang pertumbuhan kesan positif.

Prosedur yang tidak memerlukan bius, boleh dilakukan di leher, décolleté dan kawasan mata.

Sampingan kesan-kesan adalah jarang berlaku. Komplikasi yang mungkin termasuk sementara noda merah warna ungu di kawasan rawatan, kecil dan seketika gatal, pengaktifan daripada herpes, perubahan dalam tekstur kulit, termasuk luka bakar, mengupas, penipu-penipu. Parut, Hiper - dan hypopigmentation kulit di kawasan ini prosedur yang sangat jarang. tapi bisa menjadi kekal.

Apa yang penuh tentu rawatan laser peremajaan

Satu sesi pecahan rawatan laser berlangsung 20-40 minit bergantung pada sifat masalah dan kawasan dirawat. Rawatan berulang setiap 3-4 minggu. Perlu biasanya 3-4 sesi. Maksimum kesan positif berlaku dalam tiga bulan setelah terakhir rawatan. Disarankan sesi sokongan sekali dalam 10-14 bulan.

Apa yang perlu dilakukan selepas prosedur, laser muka peremajaan

Yang terbakar sedikit yang boleh merasakan selepas prosedur 1-2 jam, dan kemerahan dan sedikit bengkak boleh bertahan 1-3 hari. Dalam tempoh ini, anda harus menggunakan produk luar (krim, wangi-wangian, semburan) mengandungi dexpanthenol. Setelah kehilangan gejala-gejala ini sehingga mengikuti prosedur memohon krim dengan garis rambut asid.

Mandi dan mencuci wajahku di hari prosedur, tetapi dengan kolam renang dan sauna yang lebih baik untuk menunggu. Yayasan makeup boleh diterima untuk digunakan sehari selepas prosedur.

Laser digunakan untuk pecahan rawatan laser

Itu adalah wajib menggunakan pelindung matahari dengan faktor perlindungan tidak kurang dari 30, sejak di masa ini kulit aktiviziruyutsya metabolisme, dan ia menjadi sangat sensitif terhadap cahaya matahari.

Selepas prosedur yang anda perlukan untuk ikut cadangan pakar menjalankan prosedur. Pilihan produk kosmetik, frekuensi dan tempoh permohonan mereka ditentukan individu dan bergantung pada jenis kulit dan ciri-cirinya.

Laser pelapisan adalah sebuah prosedur yang sangat berkesan. Hal yang besar tentang teknik ini selepas beberapa bulan (mungkin, satu setengah tahun!) proses pembaharuan dan peremajaan terus. Itu sangat keren! Tetapi kita harus faham bahawa prosedur ini pada mulanya agak trauma untuk kulit, pemulihan boleh menyakitkan dan akan mengambil satu hari nanti (akan "perjalanan ke luar negara"). Dan kontra untuk rawatan laser banyak. Untuk pergi dengan selamat mungkin dan dengan hasil yang baik, ia adalah perlu untuk tidak merujuk kepada bernama salon dan klinik.Dan di klinik diperiksa. Hanya seorang dokter (!!!) boleh menentukan sama untuk melakukan prosedur di semua, atau tidak boleh, tetapi anda perlu untuk menunggu (untuk merawat radang, untuk minum ubat, dan lain-lain.).