Cara menegangkan wajah tanpa pembedahan

Orang telah belajar untuk mengetatkan oval wajah dengan bantuan campur tangan pembedahan untuk jangka masa yang panjang. Tetapi facelift bukan pembedahan adalah kaedah yang agak baru. Pada masa yang sama, praktikalnya tidak ada kekurangan, dan kecekapannya tinggi. Di samping itu, prosedur ini tersedia untuk orang dengan tahap pendapatan yang berbeza. Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda dengan lebih terperinci cara mengetatkan oval wajah tanpa pembedahan.

Pembetulan bujur muka tanpa pembedahan: bagaimana ia dilakukan

Keseluruhan rahsia di sini adalah dari bahan utas. Polydioxanone, pertama, mempunyai keserasian bio yang cukup tinggi dengan tisu kulit, dan oleh itu tidak akan ditolak. Kedua, setelah kira-kira enam bulan, bahan ini terurai menjadi air dan karbon dioksida yang selamat untuk tubuh kita, yang secara semula jadi dikeluarkan dari tubuh manusia.

Pembetulan kontur wajah tanpa pembedahan dimulakan dengan penyahtinjaan kulit dan penggunaan ubat bius. Selepas itu, dengan bantuan jarum nipis dan tajam khas, mesothreads diperkenalkan. Jarum ditanggalkan dan benang kekal di kulit. Bilangan utas, serta titik pengenalannya, ditentukan oleh doktor dan bergantung pada hasil yang diinginkan dan keparahan masalah.

Omong-omong, bahkan enam bulan ini cukup untuk tidak hanya menegangkan oval wajah, tetapi juga membentuk kerangka kolagen di sekitar benang, yang akan memperbaiki kesannya selama kira-kira dua tahun.

Sebagai peraturan, tempoh prosedur tidak melebihi setengah jam. Pada masa yang sama, berkat penggunaan anestesia, pesakit tidak merasa tidak selesa semasa prosedur.

Facelift dengan mesothreads: hasil

facelift dengan mesothreads

Dengan facelift bukan pembedahan, anda boleh mencapai yang berikut:

  1. Meningkatkan keanjalan dan kekencangan kulit.
  2. Berikan garis wajah anda dengan jelas dan cantik.
  3. Menghilangkan kedutan kecil, dan menjadikan yang besar kurang jelas.
  4. Kembalikan kulit ke warna dan kelegaan yang sekata.

Cara persediaan untuk pembetulan kontur wajah tanpa pembedahan

Tetapi sebelum anda pergi ke prosedur mengangkat kontur wajah tanpa pembedahan, anda perlu berjumpa pakar kecantikan. Semasa berunding, doktor akan memeriksa kulit pesakit dan mengenal pasti kontraindikasi. Sekiranya mereka sudah tentu. Sebagai tambahan, pakar kecantikan akan memberitahu anda cara mengencangkan kulit wajah tanpa pembedahan dan, kemungkinan besar, akan menasihati anda untuk menjalani satu sesi biorevitalisasi dua minggu sebelum prosedur. Prosedur ini akan membantu menyiapkan kulit untuk mendapatkan muka.

Juga, kira-kira sebulan sebelum pembetulan kontur wajah, pengelupasan kimia harus dikecualikan.

penjagaan kulit wajah selepas pembedahan

Cara merawat kulit setelah pembetulan kontur wajah tanpa pembedahan

Selepas akhir prosedur, doktor akan menerangkan cara merawat kulit setelah mengetatkan dengan mesothreads. Sebagai peraturan, ini adalah cadangan mudah:

  1. Dalam dua minggu pertama, anda harus menolak untuk mengunjungi solarium, mandian, sauna, pantai.
  2. Buat pertama kalinya selepas pengenalan mesothreads, perlu menggunakan pelindung matahari dengan nilai perlindungan UV yang tinggi.
  3. Pada bulan pertama, perlu mengecualikan prosedur kosmetik suntikan.

Doktor juga boleh memberikan cadangan individu.

Setelah mengetahui cara mengetatkan wajah tanpa pembedahan, anda boleh mendaftar untuk menjalani prosedur di klinik, dan juga untuk berunding dengan pakar kecantikan.