Peremajaan ubat kaum di rumah

Untuk memelihara kecantikan dan kemudaan kulit, tidak semestinya untuk membeli mahal krim dan topeng. Peremajaan ubat kaum tidak memberi keputusan yang paling teruk, dan kadang-kadang mereka prestasi yang unggul untuk lebih moden produk kosmetik jenama popular.

Dan sebelum melakukan peremajaan muka rakyat, anda harus membiasakan diri dengan beberapa peraturan permohonan mereka, yang akan membantu anda mengelakkan kulit masalah di masa depan.

Peraturan asas peremajaan di rumah

peremajaan kulit

Negara resep peremajaan hanya berkesan jika digunakan dengan baik. Perkataan "betul" berarti peraturan berikut:

 1. Semua bahan-bahan yang digunakan harus segar. Jika tidak, anda akan menjadi radang dan iritasi kulit.
 2. Bersedia untuk memohon ubat rumah anda harus segera setelah persediaan mereka. Maksimum tempoh simpanan 3 jam.
 3. Sebelum memohon menyediakan dana yang kau butuhkan untuk berhati-hati mencuci muka anda dengan bakteria sabun. Komponen aktif termasuk dalam komposisi yang disediakan dana, hampir serta-merta menembus lebih dalam ke epidermis melalui liang dan "dikumpulkan di sepanjang jalan" semua yang ada di permukaan kulit. Jika ia telah pencemaran, mereka microparticles menembus kulit. Hasilnya – kemerahan, radang, jerawat, dan lain-lain.
 4. Dalam penyediaan topeng anda tidak boleh gunakan logam memasak. Dalam hubungan dengan logam dan oksigen, produk mula cepat beroksidasi dan merosot, ini menurun kehidupan rak topeng bersedia dan dikurangkan keberkesanannya.

Berikut adalah beberapa peraturan yang mudah perlu mengikuti rakyat untuk kulit peremajaan. Sekarang anda tahu bagaimana untuk menggunakan "Nenek" kaedah kecantikan, mari kita bicara tentang memasak.

Resep meremajakan topeng

Tradisional peremajaan muka tidak memerlukan berat kos kewangan. Topeng bersedia dari bahan-bahan yang tersedia di tiap-tiap rumah. Jadi, mari kita mulakan.

Pertama nenek resep dari kedutan, yang aku ingin beritahu, membantu nada kulit, pelembab dan pemutihan. Dan itu biasa krim asam. Dan gemuk dia, lebih baik. Jika rumah yang telah krim, kau boleh menggunakannya.

Ini produk susu mengandungi besar jumlah vitamin, mineral dan lemak kulit perlu untuk mencegah proses penuaan. Krim asam atau krim boleh digunakan sebagai alat berdiri sendiri. Mereka harus keluar dari lemari es dan meletakkan di atas meja setidaknya setengah jam untuk memanaskan mereka ke bilik suhu. Selepas itu, krim harus digunakan pada kulit di suatu tempat di 25-40 minit. Kemudian sisa-sisa Maxi harus dikeluarkan dengan kapas, sebelum direndam dalam susu panas.

Satu lagi nenek resep untuk peremajaan muka, yang layak menghormati. Ia adalah satu permohonan lidah daun dengan madu. Daun berisi lidah mengandungi dalam komposisi bahan yang menggalakkan kulit regenerasi dan meningkatkan sintesis kolagen. Dan madu mengurangkan radang dan telah pada kulit antiseptik. Tetapi sebelum anda mulai untuk menyediakan topeng bahan-bahan ini, anda perlu untuk menyediakan terlebih dahulu lidah daun.

Mereka perlu dibungkus dalam ditembusi kain dan dimasukkan ke dalam lemari es untuk 10-14 hari. Setelah itu kau boleh menggunakannya. Daun sedikit hitam, ada apa-apa perlu khawatir. Hanya memotong bahagian-bahagian yang pergi hitam. Dari daun lidah memerah jus dan campur dengan madu di bahagian yang sama. Campuran yang terhasil telah meletakkan di muka selama 15 menit dan kemudian bilas topeng dengan merebus chamomile panas.

Berbilang topeng untuk wajah peremajaan

Ada berbilang nenek kecantikan resep dari kedutan, yang juga sangat berkesan. Sebagai contoh, meremajakan topeng, yang terdiri:

 • lidah jus daun – 1 sudu kecil;
 • kuning telur mentah (jika kulit yang berminyak, menggunakan telur);
 • minyak penyelesaian A dan E – benar-benar ½ sudu;
 • jus lemon segar – 1 sudu kecil;
 • madu – 1 sudu kecil;
 • farmasi gliserin – 1 sudu

Semua komponen ini harus benar-benar bercampur bersama-sama dan memohon campuran pada wajah untuk kira-15-20 menit. Basuh topeng boleh menjadi nyata panas air.

peremajaan

Lain sama-sama berkesan nenek resep terhadap keriput memerlukan penggunaan bahan berikut:

 • sereal;
 • krim;
 • minyak zaitun;
 • telur kuning;
 • tepung gandum.

Oatmeal anda perlu untuk memasak tepung. Untuk tujuan ini, anda boleh menggunakan penggiling kopi. Oatmeal dicampur dengan 2 besar. krim. Berikan menyebabkan massa untuk berdiri untuk sedikit untuk membuat ia sedikit meningkat. Selepas itu, awak boleh menambahkan kuning telur dan 1 besar minyak zaitun. Jika massa agak tebal, tambah gandum tidak perlu. Jika anda telah ternyata cecair, tambah tepung di dalamnya "oleh mata". Konsistensi topeng harus sama dengan krim asam.

Campuran yang digunakan di muka dan meninggalkan untuk bertindak selama 30 menit. Selepas itu, topeng boleh dibersihkan dengan susu panas atau air biasa.

Ada yang lain resep meremajakan topeng. Mereka semua baik, tetapi berkesan hanya jika digunakan mereka kerap dan untuk masa yang lama. Ingat bahawa rakyat untuk peremajaan muka secara beransur-ansur tetapi memberikan keputusan yang tahan.